Terhesség 35 után: Mik a kockázatok?

Terhesség 35 után: Mik a kockázatok?

Az idősebb szülők felé mutató tendencia folytatódni fog, mivel a 30 éves korukban több nő született, mint a 20 éves korukban. Van -e több kockázat a terhességgel és a szüléssel kapcsolatban, amikor az anyai életkor emelkedik? Nézzük meg a legfrissebb bizonyítékokat.

A Betegség Ellenőrzési és Megelőzési Központok (CDC) legújabb előzetes adatai azt mutatják, hogy 2016 -ban három évtizedben először a 30–34 éves nők születési aránya meghaladta a 25–29 éves nők körét az Egyesült Államokban.

Az a átlagéletkor, hogy a nők első gyermeke jelenleg körülbelül 28 éves, a 2015. évi 26,4 -ről és a 2014. évi 26,3 -nál. Az anyák életkorához kapcsolódó eredmények, például többszörös születés és veleszületett fogyatékosság.

A tanulmányok arról számolnak be, hogy az emberek több okból késleltethetik a szülőiséget 35 éves vagy annál idősebbek.

Ezek az okok magukban foglalják a felsőoktatási szintet elérő nőket, karrierjük meghatározását, javított fogamzásgátló módszereket, társadalmi és kulturális változásokat, amelyek miatt a nők nem álltak készen a gyermekek számára, a gyermekgondozás hiánya, az alacsony haszonszint, a rugalmatlan munkahely Politikák, gazdasági vagy lakhatási bizonytalanság és munkanélküliség.

Egy másik oka annak, hogy a nők később az életben a terhességen mennek keresztül, a jobb termékenységi lehetőségek, például az IVF.

A 35 évesnél idősebb terhes nőket és az első babájukat előrehaladott anyai életkornak (AMA) vagy idősebb anyáknak nevezték, vagy időskorú primigravida vagy idős primipara -nak nevezik őket. A „haladó életkor” és az „idős” kifejezések negatív konnotációval rendelkeznek mindössze 35 éves személyek számára. Ezek a kifejezések megalapozatlanok -e, vagy a 35 év felettiek komoly kockázatot jelentenek az anya és a baba számára?

A terhesség késleltetésének kockázata 35 éves vagy annál idősebb

Mindenki tisztában van a biológiai óra ketyegjével, de a 35. születésnapod jelent -e egy különösen különleges mérföldkövet a biológiában? Megütötte a 35 -et, és hirtelen „nagy kockázatú” lesz az egyik napról a másikra?

A nők egészséges csecsemőket szállítanak a 30 -as éveikben és azon túl is. A 35 éves korú egyszerűen olyan korú, hogy bizonyos kockázatok méltóbbá válnak a vita.

Míg ezek a kockázatok kissé valószínűbbé válnak, ha 35 éves korukba ütköznek, ez nem azt jelenti, hogy a harmincas évek közepén és az idősebbek számára jelentős hatással lesznek mindenkire.

A termékenység csökkenése

A nők minden tojással születnek. A nőstények öregedésével az a valószínűség, hogy teherbe esnek, csökken a fennmaradó tojások csökkenése és csökkenő minőségük miatt.

A termékenység csökken az életkorú férfiaknál is, akiknek csökkenő spermiumszáma, motilitása és sperma térfogata miatt. Ezek az életkorhoz kapcsolódó tényezők együttesen megnehezíthetik a nők terhességét.

A New England Journal of Medicine -ben közzétett egy tanulmány megállapította, hogy a mesterséges megtermékenyítést kapó nők körében a 31 év alatti személyek 74 % -a terhes volt egy éven belül. Ez azonban 31-34 év közötti egyének 61 % -ára csökkent, és tovább csökkent a 35 éves vagy annál idősebb nők 54 % -ára.

Genetikai kockázatok

Bizonyos genetikai kockázatok gyakrabban jelentkeznek a terhesség alatt, mivel a nők életkorában vannak. Például a Down -szindrómás csecsemő sebességének sebessége az anyai életkorral felgyorsul.

Míg a Down-szindrómás embrió sebessége a terhesség 10 hetes jele mellett 1 064-ben 1, ez 686-ban 1-re emelkedik, 240-ben pedig 35 éves korában. évek. 40 éves korában a Down -szindróma aránya továbbra is 1 -re növekszik 53 -ban, és 19 embrionból 1 -re csökken. A veleszületett rendellenességekkel rendelkező gyermekek szülésének fokozott kockázata, amelyet rendellenes kromoszóma számok jellemeznek.

A New York -i Yeshiva Egyetem Albert Einstein Orvostudományi Főiskola kutatói megtudták, hogy a rekombináció genetikai folyamata felelős lehet a megnövekedett állapotok kockázatáért, mint például a Down -szindróma.

A rekombináció az a folyamat, amelyben a kromoszómák párja genetikai anyagot cserél az elválasztás előtt. A csoport úgy találta, hogy az idősebb anyákban a rekombináció folyamata kevésbé szabályozható, ami rendellenes kromoszóma -számokhoz vezethet a nemi sejtekben vagy a nagy kromoszómális átrendeződésekben.

vetélés

A vetélés kockázata fokozatosan mászik az anya életkorával. A BMJ -ben közzétett kutatások kimutatták, hogy a vetélés kockázata körülbelül 8,9 % a 20–24 éves nők esetében, és 74,7 % -ra növekszik a 45 éves vagy annál idősebb egyéneknél. Úgy gondolják, hogy a nők tojásainak csökkenő minősége felelős a vetélés magasabb arányáért.

halotti szülés

A halotti szülés valószínűbb az idősebb nőknél, mint a fiatalabb nőknél. A Canadian Medical Association Journal -ban közzétett szisztematikus áttekintés azt találta, hogy a halotti szülés körülbelül 1,2–2,23 -szor magasabb az idősebb nőkben.

Egy másik tanulmány, amely az Egyesült Királyságban a 385 120 terhesség adatait vizsgálta, megfigyelte, hogy a halott szülés aránya 4,7/1000 volt a 18–34 éves nőknél, 6,1/1000, 35 és 40 éves kor között, és 8,1 / 1000 40 éves vagy annál idősebb nők esetében.

Ezenkívül kimutatták, hogy a halálos szülés aránya magasabb azokban az emberekben, akiknek első gyermeke van, és még magasabb az első 35 éves vagy annál idősebb anyukákban. A

35 éves vagy annál idősebb nőket gyakran javasolják, hogy indukáljanak, mivel közeledik az esedékességükhöz, mivel a terhességi életkorban egyre növekszik a halálos szülés kockázata. A 35 évesnél fiatalabb 1000 nőből körülbelül 1 halott szülés van a 39 és 40 hetes terhesség alatt, szemben a 35–39 éves korú 1000 nő 1,4 -rel, és 1000 nőnél 20 éves vagy annál idősebb.

Azok az okok, amelyek miatt az anyák kora korukkal növekszik, jelenleg nem egyértelmű.

Egyéb kockázatok

Kutatás A terhességi szövődményeket összehasonlítva a 18-34 éves, 35–40 éves és 40 éves nők körében, a legtöbb terhesség és a születési szövődményben kis növekedést találtak életkorral.

A kutatók azonosították a terhességi cukorbetegség, a placenta previa, a csecsemő nadrágos elhelyezkedésének, a sürgősségi császármetszés, a szülés utáni vérzés, a koraszülés, az alacsony születési súly és a magas születési súly növekedését. Más kutatások azt mutatták, hogy az anyai halálozás kockázata szintén növekszik az életkorral. Az American Stroke Association 2016. évi Nemzetközi Stroke Konferenciáján bemutatott

kutatás kimutatta, hogy a 40 éves vagy annál idősebb terhes nőkkel összehasonlítva az ischaemiás stroke, a vérzéses stroke, a szív kockázata nagyobb kockázatot jelent. támadás és a szív- és érrendszeri betegségek halála.

„Már tudtuk, hogy az idősebb nők nagyobb valószínűséggel élnek, mint a fiatalabb nők, akik terhességük alatt egészségügyi problémákat tapasztalnak meg” – mondta Dr. Adnan I. Qureshi, a Zeenat Qureshi Stroke Intézet igazgatója, a St. Cloud, MN, MN – «Most már tudjuk, hogy a későbbi terhesség következményei a jövőbeni évekig terjednek.»

Dr. Qureshi és munkatársai úgy találták, hogy az összes kockázatot, a vérzéses stroke kivételével, a szív- és érrendszeri betegségek ismert kockázati tényezőivel magyarázzák-például a magas vérnyomás, a cukorbetegség és a magas koleszterin-hogy az idősebb terhes az idősebb terhes. A nők szembesülnek.

Miért vannak a 35 évesnél fiatalabb nőknek egészségügyi, születési szövődményei?

A Journal of Physiology által közzétett legújabb kutatások rávilágítanak arra, hogy a 35 évesnél fiatalabb nők miért nagyobb valószínűséggel szembesülnek a születési komplikációkkal. Az Egyesült Királyságban a King’s College London kutatói egérmodellben felfedezték, hogy az anya kora befolyásolja a méh szerkezetét.

A 35 évesnél idősebb nőket képviselő egerek csoportjában az izom -összehúzódási tulajdonságokat a méhben károsodottnak találták, kevésbé érzékenyek az oxitocinra, és csökkentették a mitokondriumszámokat, amelyek mindegyike azt sugallja, hogy a méh, hogy a méh, hogy a méh, hogy a méh, hogy a méh, hogy Az izmok kevésbé képesek megfelelően összehúzódni. Ezenkívül a kutatók változásokat találtak a progeszteron jelátvitelben, ami késleltette a szülésben.

„Kutatásunk kiemeli, hogy az anya korának kulcsfontosságú élettani és sejtes változásai vannak, amelyek munkaerő -diszfunkciót eredményeznek” – magyarázta Dr. Rachel M. Tribe, a King’s College London tanulmányának vezető kutatója. «A szülés és a szülés előrehaladásának időzítése közvetlenül kapcsolódik az anyai életkorhoz, és ez szövődményeket okozhat a születés során.»

Az előrehaladott életkor nem felelős az alacsony születési súlyért, a koraszülés

Az alacsony születési súlyban született csecsemők gyakran több légzési, kognitív és neurológiai problémájuk van, míg a koraszülött csecsemők inkább valószínűleg szívhibák, agykárosodás, tüdő rendellenességek és késleltetett fejlődésük van.

Egyes tanulmányok kimutatták, hogy a 35 éves vagy annál idősebb nők esetében megnövekedett az alacsony születési súly (2,5 kilogramm) és a koraszülés (a terhesség 37 hete előtt). Egy nemrégiben készült tanulmány – amelyet Mikko Myrskylä, a Max Planck Demográfiai Kutatási Intézet igazgatója és Alice Goisis készített, az Egyesült Királyság londoni közgazdasági iskolájából – azt sugallja, hogy az anya kora nem az oka.

Az American Journal of Epidemiology -ban közzétett kutatás azt találta, hogy az okok valószínűleg az egyéni körülményekhez vagy viselkedéshez kapcsolódnak, amelyek az idősebb felnőtteknél gyakoribbak.

Ezekre a tényezőkre potenciális jelöltek lehetnek termékenységi problémák, amelyek kapcsolódnak a rossz születési eredményekhez, az anyai stresszhez és az egészségtelen viselkedéshez.

„Megállapításaink azt sugallják, hogy a nőknek nem kell aggódniuk az életkoruk miatt, amikor gyermekeiket fontolgatják” – mondta Myrskylä. «Úgy tűnik, hogy az egyéni életkörülmények és a viselkedési döntések fontosabbak, mint az életkor.»

Azok az emberek, akik eldöntik, hogy elhalasztják -e a szülői életet, figyelembe kell venni a hanyatlási termékenységet és a vetélés és a születési szövődmények kockázatának növekedését. A halálos szülés viszonylag ritka, de a kockázat továbbra is magasabb az idősebb nőknél, mint a fiatalabb társaik, és a terhesség utolsó heteiben növekszik.

Természetesen sok plusz pont van az anyaság elutasításához 35 éves korig. Az idősebb anyák gyermekeinek kevesebb viselkedési, társadalmi és érzelmi nehézségei vannak.

Myrskylä és kollégája, Kieron Barclay, a londoni közgazdasági iskolában végzett egy másik tanulmány szerint a későbbi születés az egészségesebb, magasabb és több oktatás megszerzésével jár.

„A későbbi évi születéshez kapcsolódó előnyök meghaladják az egyéni anya születésének egyéni kockázati tényezőit. Különböző perspektívát kell kidolgoznunk az előrehaladott anyai életkorról. A várandós szülők általában jól ismerik a késői terhességgel kapcsolatos kockázatot, ám ezek kevésbé tisztában vannak a pozitív hatásokkal. ”

Mikko myrskylä

A kockázatok ellenére a 35 éves vagy annál idősebb nők többsége normális terhességgel jár, kevés születési szövődményben, és folytatja az egészséges csecsemőt.

  • Gyermekgyógyászat/gyermekek egészsége
  • Terhesség/szülészet
  • Női egészség/nőgyógyászat

Publicado

en

por

Etiquetas: