εγκυμοσύνη μετά από 35: Ποιοι είναι οι κίνδυνοι;

εγκυμοσύνη μετά από 35: Ποιοι είναι οι κίνδυνοι;

Η τάση προς την μεγαλύτερη γονική μέριμνα φαίνεται να συνεχίζεται, με περισσότερες γυναίκες στα 30 τους να έχουν μωρά τώρα από τις γυναίκες στη δεκαετία του ’20. Υπάρχουν περισσότεροι κίνδυνοι που εμπλέκονται στην εγκυμοσύνη και τη γέννηση ως αυξήσεις της μητέρας; Ελέγουμε τα πιο πρόσφατα στοιχεία.

Πρόσφατα προκαταρκτικά δεδομένα από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δείχνουν ότι το 2016, για πρώτη φορά σε τρεις δεκαετίες, τα ποσοστά γεννήσεων μεταξύ των γυναικών ηλικίας 30 έως 34 ξεπέρασαν εκείνες μεταξύ των γυναικών ηλικίας 25 έως 29 ετών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η μέση ηλικία που οι γυναίκες έχουν το πρώτο παιδί τους είναι σήμερα σε ηλικία περίπου 28 ετών, από 26,4 το 2015 και 26,3 το 2014. Οι εμπειρογνώμονες συχνά επικεντρώνονται κατά μέσο όρο ή μέση ηλικία μητέρων λόγω της γέννησης Αποτελέσματα που σχετίζονται με την ηλικία της μητέρας, όπως πολλαπλές γεννήσεις και συγγενείς αναπηρίες.

Οι μελέτες αναφέρουν ότι οι άνθρωποι μπορεί να καθυστερήσουν τη γονική μέριμνα μέχρι τους 35 ετών και άνω για διάφορους λόγους.

Αυτοί οι λόγοι περιλαμβάνουν τις γυναίκες που φθάνουν τα επίπεδα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, την καθιέρωση της καριέρας τους, τις βελτιωμένες μεθόδους αντισύλληψης, τις κοινωνικές και πολιτιστικές βάρδιες που έχουν αφήσει τις γυναίκες να αισθάνονται ότι δεν έχουν έτοιμες να έχουν παιδιά, έλλειψη παιδικής μέριμνας, χαμηλά επίπεδα παροχών, άκαμπτο χώρο εργασίας Πολιτικές, οικονομική αβεβαιότητα ή αβεβαιότητα στέγασης και ανεργία.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο οι γυναίκες περνούν από την εγκυμοσύνη αργότερα στη ζωή θα μπορούσαν να μειωθούν σε βελτιωμένες επιλογές γονιμότητας, όπως η εξωσωματική γονιμοποίηση.

Οι έγκυες γυναίκες ηλικίας άνω των 35 ετών και έχουν το πρώτο τους μωρό έχει ονομαστεί ως προχωρημένη ηλικία μητέρας (AMA) ή μεγαλύτερες μητέρες ή αναφέρονται ως ηλικιωμένοι Primigravida ή ηλικιωμένοι Primipara. Οι όροι «προχωρημένη ηλικία» και «ηλικιωμένοι» έχουν αρνητικές συνθήκες για κάποιον μόλις 35 ετών. Είναι αυτοί οι όροι αβάσιμοι, ή είναι πάνω από 35 θέτουν σοβαρό κίνδυνο για τη μητέρα και το μωρό;

Κίνδυνοι καθυστέρησης της εγκυμοσύνης μέχρι την ηλικία των 35 ετών και άνω

Όλοι γνωρίζουν το χτύπημα του βιολογικού ρολογιού, αλλά τα 35α γενέθλιά σας αντιπροσωπεύουν ένα ιδιαίτερα ιδιαίτερο ορόσημο στη βιολογία; Χτυπάτε 35 και ξαφνικά γίνετε «υψηλός κίνδυνος» εν μία νυκτί;

Οι γυναίκες παρέχουν υγιή μωρά σε όλη τη διάρκεια των 30 ετών και μετά. Η ηλικία των 35 ετών είναι απλώς μια εποχή που ορισμένοι κίνδυνοι γίνονται πιο άξια συζήτησης.

Ενώ αυτοί οι κίνδυνοι γίνονται ελαφρώς πιο πιθανό μετά το χτύπημα των 35 ετών, αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο σε όλους όσους στα μέσα της δεκαετίας του ’30 και άνω.

μείωση της γονιμότητας

Οι γυναίκες γεννιούνται με όλα τα αυγά που θα έχουν ποτέ. Καθώς οι γυναίκες ηλικίας, η πιθανότητα να μείνει έγκυος μειώνεται λόγω του μειωμένου αριθμού των υπόλοιπων αυγών και της μειωμένης ποιότητας τους.

Η γονιμότητα μειώνεται επίσης σε άνδρες με ηλικία λόγω της μείωσης των μετρήσεων των σπερματοζωαρίων, της κινητικότητας και του όγκου σπέρματος. Αυτοί οι παράγοντες που σχετίζονται με την ηλικία συνδυάζονται μπορούν να καταστήσουν πιο δύσκολο για τις γυναίκες να μείνουν έγκυες.

Μια μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Journal of Medicine της Νέας Αγγλίας, διαπίστωσε ότι μεταξύ των γυναικών που έλαβαν τεχνητή σπερματέγχυση, το 74 % των ηλικίας κάτω των 31 ετών ήταν έγκυος μέσα σε ένα χρόνο. Ωστόσο, αυτό μειώθηκε στο 61 % των ατόμων ηλικίας 31 έως 34 ετών και μειώθηκε περαιτέρω στο 54 % των γυναικών ηλικίας 35 ετών και άνω.

Γενετικοί κίνδυνοι

Ορισμένοι γενετικοί κίνδυνοι παρουσιάζονται συχνότερα κατά την εγκυμοσύνη ως γυναίκες ηλικίας. Για παράδειγμα, ο ρυθμός ύπαρξης ενός μωρού με σύνδρομο Down επιταχύνεται με την ηλικία της μητέρας.

Ενώ ο ρυθμός ενός εμβρύου που έχει σύνδρομο Down στο σημάδι της εγκυμοσύνης των 10 εβδομάδων είναι 1 σε 1.064 σε ηλικία 25 ετών, αυτό αυξάνεται σε 1 σε 686 σε ηλικία 30 και 1 σε 240 έως την ηλικία των 35 ετών χρόνια. Στην ηλικία των 40 ετών, ο ρυθμός του συνδρόμου Down αυξάνεται ακόμα σε 1 στους 53 και κάτω σε 1 στα 19 έμβρυα στην ηλικία των 45 ετών. αυξημένος κίνδυνος γέννησης παιδιών με συγγενείς ανωμαλίες που χαρακτηρίζονται από μη φυσιολογικούς αριθμούς χρωμοσωμάτων.

Ερευνητές από το Κολλέγιο Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Albert Einstein του Πανεπιστημίου Yeshiva στη Νέα Υόρκη έμαθε ότι η γενετική διαδικασία ανασυνδυασμού θα μπορούσε να είναι υπεύθυνη για τον αυξημένο κίνδυνο συνθηκών όπως το σύνδρομο Down.

Ο ανασυνδυασμός είναι η διαδικασία στην οποία τα ζεύγη χρωμοσωμάτων ανταλλάσσουν γενετικό υλικό πριν διαχωριστούν. Η ομάδα διαπίστωσε ότι σε παλαιότερες μητέρες, η διαδικασία ανασυνδυασμού μπορεί να ρυθμιστεί λιγότερο, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε μη φυσιολογικούς αριθμούς χρωμοσωμάτων σε κύτταρα φύλου ή μεγάλες χρωμοσωμικές αναδιατάξεις.

αποβολή

Ο κίνδυνος αποβολής ανεβαίνει σταδιακά με την ηλικία της μητέρας. Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο BMJ έδειξε ότι ο κίνδυνος αποβολής είναι περίπου 8,9 % για τις γυναίκες ηλικίας 20 έως 24 ετών και αυξάνεται σε 74,7 % για άτομα ηλικίας 45 ετών ή άνω. Η φθίνουσα ποιότητα των αυγών των γυναικών θεωρείται ότι είναι υπεύθυνη για τα υψηλότερα ποσοστά αποβολής.

Stillbirth

Το Stillbirth είναι πιο πιθανό στις μεγαλύτερες γυναίκες από τις νεότερες γυναίκες. Μια συστηματική ανασκόπηση που δημοσιεύθηκε στο Καναδικό Ιατρικό Σύνδεσμο Journal διαπίστωσε ότι η Thillbirth είναι περίπου 1,2 έως 2,23 φορές υψηλότερη σε ηλικιωμένες γυναίκες.

Μια άλλη μελέτη, εξετάζοντας δεδομένα από 385.120 εγκυμοσύνες στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρατήρησε ότι ο ρυθμός της θνησιμότητας ήταν 4,7 ανά 1.000 για γυναίκες ηλικίας 18 έως 34 ετών, 6,1 ανά 1.000 μεταξύ 35 ετών και 40 ετών και 8.1 ανά 1.000 για γυναίκες ηλικίας 40 ετών και άνω.

Επιπλέον, το ποσοστό θνησιμότητας έχει αποδειχθεί ότι είναι υψηλότερο σε άτομα που έχουν το πρώτο τους παιδί και ακόμη υψηλότερο σε πρώτες φορές Moms ηλικίας 35 ετών και άνω.

Οι γυναίκες ηλικίας 35 ετών και άνω συνιστώνται συχνά να προκληθούν καθώς πλησιάζουν την ημερομηνία λήξης τους λόγω του αυξανόμενου κινδύνου θνησιμότητας με ηλικία κύησης. Περίπου 1 στις 1.000 γυναίκες κάτω των 35 ετών έχουν μια θνησιμότητα κατά τη διάρκεια 39 και 40 εβδομάδων κύησης, σε σύγκριση με 1,4 σε 1.000 γυναίκες ηλικίας 35 έως 39 ετών και 2 σε 1.000 γυναίκες στην ηλικία των 40 ετών και άνω.

Οι λόγοι που αυξάνονται τα ποσοστά θνησιμότητας με την ηλικία των μητέρων είναι επί του παρόντος ασαφείς.

Άλλοι κίνδυνοι

Έρευνα που συγκρίνει τις επιπλοκές της εγκυμοσύνης μεταξύ των γυναικών ηλικίας 18 έως 34 ετών, 35 έως 40 ετών και 40 ετών και άνω, βρήκαν μικρές αυξήσεις στις περισσότερες επιπλοκές εγκυμοσύνης και γέννησης με την ηλικία.

Οι ερευνητές εντόπισαν αυξήσεις στον κίνδυνο διαβήτη κύησης, πλακούντα previa, τοποθέτηση του μωρού, παράδοση καισαρικής τομής έκτακτης ανάγκης, αιμορραγία μετά τον τοκετό, πρόωρο τοκετό, χαμηλό βάρος γέννησης και υψηλό βάρος γέννησης. Άλλες έρευνες διαπίστωσαν ότι ο κίνδυνος θνησιμότητας της μητέρας αυξάνεται επίσης με την ηλικία.

Έρευνα που παρουσιάστηκε στο Διεθνές Συνέδριο Stroke του American Stroke Association 2016 αποκάλυψε ότι σε σύγκριση με τις γυναίκες που περνούν από την εγκυμοσύνη σε νεότερη ηλικία, οι έγκυες γυναίκες ηλικίας 40 ετών και άνω διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου, αιμορραγικού εγκεφαλικού επεισοδίου, καρδιάς επίθεση και θάνατος από καρδιαγγειακές παθήσεις.

«Γνωρίζαμε ήδη ότι οι μεγαλύτερες γυναίκες ήταν πιο πιθανό από τις νεότερες γυναίκες να αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους», δήλωσε ο Δρ Adnan I. Qureshi, διευθυντής του Ινστιτούτου Stroke του Zeenat Qureshi στο St. Cloud, MN . «Τώρα, γνωρίζουμε ότι οι συνέπειες αυτής της μεταγενέστερης εγκυμοσύνης τεντώνουν χρόνια στο μέλλον.»

Ο Dr. Qureshi και οι συνάδελφοί του διαπίστωσαν ότι όλοι οι κίνδυνοι, εκτός από το αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο, εξηγήθηκαν από γνωστούς παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις-όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, ο διαβήτης και η υψηλή χοληστερόλη-ότι οι μεγαλύτερες έγκυες Οι γυναίκες αντιμετωπίζουν.

Γιατί οι γυναίκες ηλικίας άνω των 35 ετών έχουν επιπλοκές υγείας, γέννησης;

Πρόσφατες έρευνες που δημοσιεύονται στο Journal of Physiology φωτίζουν γιατί οι γυναίκες άνω των 35 ετών είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν επιπλοκές γέννησης. Οι ερευνητές από το King’s College London στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακάλυψαν, σε μοντέλο ποντικιού, ότι η ηλικία μιας μητέρας επηρεάζει τη δομή της μήτρας.

Σε μια ομάδα ποντικών που αντιπροσώπευε τις γυναίκες άνω των 35 ετών, οι μυϊκές ιδιότητες συστολής στη μήτρα βρέθηκαν να είναι εξασθενημένα, λιγότερο ευαίσθητα στην οξυτοκίνη και έχουν μειωμένους αριθμούς μιτοχονδρίων, που υποδηλώνουν ότι η μήτρα υποδηλώνει ότι η μήτρα Οι μύες είναι λιγότερο ικανοί να συμβάλλουν σωστά. Επιπλέον, οι ερευνητές διαπίστωσαν αλλαγές στη σηματοδότηση της προγεστερόνης, η οποία προκάλεσε καθυστέρηση στην εργασία.

«Η έρευνά μας υπογραμμίζει ότι υπάρχουν βασικές φυσιολογικές και κυτταρικές αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία της μητέρας που οδηγούν σε εργατική δυσλειτουργία», εξήγησε η Δρ Rachel M. Tribe, επικεφαλής ερευνητής της μελέτης στο King’s College London. «Η χρονική στιγμή της παράδοσης και της προόδου της εργασίας σχετίζεται άμεσα με την ηλικία της μητέρας, και αυτό μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές κατά τη γέννηση».

Προηγμένη ηλικία που δεν είναι υπεύθυνη για το χαμηλό βάρος γέννησης, πρόωρη γέννηση

Τα μωρά που γεννιούνται σε χαμηλό βάρος γέννησης συχνά έχουν περισσότερα αναπνευστικά, γνωστικά και νευρολογικά προβλήματα, ενώ τα πρόωρα μωρά είναι περισσότερα Είναι πιθανό να έχουν καρδιακά ελαττώματα, εγκεφαλική βλάβη, πνευμονικές διαταραχές και καθυστερημένη ανάπτυξη.

Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος χαμηλού βάρους γέννησης (κάτω από 2,5 χιλιόγραμμα) και πρόωρη γέννηση (πριν από 37 εβδομάδες εγκυμοσύνης) για γυναίκες ηλικίας 35 ετών και άνω. Ωστόσο, μια πρόσφατη μελέτη – που διεξήχθη από τον Mikko Myrskylä, διευθυντή του Ινστιτούτου Δημογραφικής Έρευνας Max Planck και της Alice Goisis, από τη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου στο Ηνωμένο Βασίλειο – υποδηλώνει ότι η ηλικία της μητέρας δεν είναι ο λόγος.

Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Epidemiology, διαπίστωσε ότι οι λόγοι είναι πιο πιθανό να συνδεθούν με μεμονωμένες συνθήκες ή συμπεριφορές που είναι πιο συνηθισμένες σε ηλικιωμένους ενήλικες.

Οι δυνητικοί υποψήφιοι για αυτούς τους παράγοντες θα μπορούσαν να είναι προβλήματα γονιμότητας, τα οποία συνδέονται με κακά αποτελέσματα γέννησης, μητρικό άγχος και ανθυγιεινές συμπεριφορές.

«Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να ανησυχούν για την ηλικία τους, όταν σκέφτονται να έχουν ένα παιδί», δήλωσε ο Myrskylä. «Φαίνεται ότι οι μεμονωμένες συνθήκες ζωής και οι επιλογές συμπεριφοράς είναι πιο σημαντικές από την ηλικία».

Οι άνθρωποι που αποφασίζουν εάν πρέπει να αναβληθούν η γονική μέριμνα θα πρέπει να λάβουν υπόψη τη μείωση της γονιμότητας και τις αυξήσεις του κινδύνου αποβολής και επιπλοκών γέννησης. Οι θνησιμοί είναι σχετικά σπάνιοι, αλλά ο κίνδυνος παραμένει υψηλότερος για τις ηλικιωμένες γυναίκες από τους νεότερους ομολόγους τους και αυξάνεται στις τελευταίες εβδομάδες της εγκυμοσύνης.

Υπάρχουν, φυσικά, πολλά συν τα σημεία από την ανάληψη της μητρότητας μέχρι την ηλικία των 35 ετών. Τα παιδιά των μεγαλύτερων μητέρων έχουν βρεθεί ότι έχουν λιγότερες συμπεριφορικές, κοινωνικές και συναισθηματικές δυσκολίες.

Σύμφωνα με μια άλλη μελέτη που διεξήχθη από τον Myrskylä και τον συνάδελφό του Kieron Barclay, στη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου, που γεννήθηκε αργότερα συνδέεται επίσης με την ύπαρξη πιο υγιεινής, ψηλότερης και απόκτησης περισσότερης εκπαίδευσης.

«Τα οφέλη που σχετίζονται με το να γεννηθούν σε μεταγενέστερο έτος ξεπερνούν τους μεμονωμένους παράγοντες κινδύνου που προκύπτουν από τη γεννήτρια μιας παλαιότερης μητέρας. Πρέπει να αναπτύξουμε μια διαφορετική προοπτική για την προηγμένη ηλικία της μητέρας. Οι αναμενόμενοι γονείς συνήθως γνωρίζουν τους κινδύνους που συνδέονται με την καθυστερημένη εγκυμοσύνη, αλλά έχουν λιγότερο ενήμερη για τα θετικά αποτελέσματα. »

Mikko Myrskylä

Παρά τους κινδύνους, οι περισσότερες γυναίκες ηλικίας 35 ετών και άνω θα έχουν φυσιολογική εγκυμοσύνη με λίγες επιπλοκές γέννησης και θα συνεχίσουν να παρέχουν ένα υγιές μωρό.

  • Παιδιατρική/Παιδική Υγεία
  • Εγκυμοσύνη/Μαιευτική
  • Γυναικεία υγεία/Γυναικολογία

Publicado

en

por

Etiquetas: